Att hyra
Hyresförfrågningar
Att skicka en hyresförfrågan

Hur man skickar en hyresförfrågan och vad det innebär

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att skicka en hyresförfrågan måste du först gå in på annonsen för den prylen du vill hyra. Välj hyresperioden i kalendern genom att först trycka på periodens första dag och sedan välja den sista dagen. Då väljs hela perioden automatiskt. Med andra ord ska du endast välja första och sista dag av perioden, inte markera alla dagar individuellt.

Om du inte redan har ett konto eller är utloggad får du upp en pop-up för att logga in eller registrera ett konto när du skickar hyresförfrågan. Du måste ha ett konto för att skicka förfrågningar.

Du förbinder dig inte till någonting genom att skicka in en hyresförfrågan. Vi rekommenderar därför att du skickar fler hyresförfrågningar om det finns fler i ditt område som hyr ut det du behöver. Detta ökar chanserna att få ett snabbt och positivt svar. Vi har också sett att om du skickar ett meddelande till uthyraren (du kan göra detta från hyresförfrågan) ökar detta också chansen för snabba svar.

När uthyraren godkänner din hyresförfrågan går du in på förfrågan för att betala för hyran. En bokning görs vid betalning, vilket innebär att dagarna är reserverade för dig och avbokningsvillkoren börjar gälla. Betalningen går in på ett konto hos oss och betalas inte ut till uthyraren förrän hyran är klar.