Att hyra ut
Hyresförfrågningar
Jag har fått en hyresförfrågan, vad nu?

Vilken information hittar du i din hyresförfrågan och hur agerar du nu?

Renate avatar
Skrivet av Renate
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När någon har skickat en hyresförfrågan till dig vill du få meddelande om detta, antingen via en push notis till appen eller på SMS. Du hittar dina hyresförfrågningar under dina bokningar under "Förfrågningar". I hyresförfrågan ser du följande detaljer:

• Hyresperiod.

• Bokningsnummer - Det kan vara bra att notera bokningsnummer om du behöver hjälp från oss angående en hyra, då kommer vi troligen att be om bokningsnummer för att hitta den aktuella hyran i vårt system.

• Pris för hyran - Det angivna priset är den totala hyreskostnaden inklusive vår bokningsavgift. Visste du att som uthyrare kan du manuellt uppdatera priset i en hyresförfrågan via appen innan hyrtagaren betalar!

• Information om hyrtagaren - Fullt namn och kontaktinformation visas efter att hyran är betalt. Betyg från tidigare hyror visas också. I appen kan du se hyrtagarens profil med alla betyg.

• Produktinformation med en länk till annonsen.

• Statusuppdateringar om hyran.

• Meddelandefält för att skicka meddelanden till hyrtagaren.

• Förloppsindikator - visar de olika stegen som en hyra genomgår och var du befinner dig i processen, från förfrågan till betyg av den slutförda hyran.

• Knapp för att godkänna eller avbryta förfrågan. I appen hittar du knappen för att godkänna längst ner, medan knappen för att neka finns om du trycker på knappen som befinner sig till vänster om meddelandefältet.

Besvara en hyresförfrågan

När du får en hyresförfrågan är det viktigt att du går in och besvarar förfrågan vid att skicka ett meddelande till hyrtagaren, neka eller godkänna förfrågan. Även om du inte har möjlighet att hyra ut till önskad tid och måste neka, är det svaret bättre än inget svar alls.

Varför filtreras kontaktuppgifter i chatten?

Kontaktuppgifter delas automatiskt när en bokning är betalad och innan dess tillåter vi inte delning av kontaktuppgifter. Det finns fler anledningar till att vi valt att göra så:

• De som valt att använda Hygglo vill ofta ej bli uppringda som t.ex. på Blocket - det gäller både uthyrare och hyrtagare.

• Vid eventuellt konflikt så är det bra om allt som parterna kommit överens om finns sparat.

• Det är för säkerheten till våra användare.

• De flesta som försöker bli uppringda / ringa upp gör det för att bryta mot §3.3 i våra användarvillkor. Bedömer vi att en person gör det medvetet kan den bli blockerad enligt §2.3 i våra villkor.

Med det sagt så hoppas vi att du tycker att vi erbjuder en bra tjänst och vill jättegärna ha feedback på om du tycker vi kan göra ännu mer för att skydda dig och dina kontaktuppgifter!