Skapa en annons

Här hittar du information om hur du skapar en annons på Hygglo

Renate avatar
Skrivet av Renate
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Kul att du vill bli uthyrare på Hygglo! Börja redan idag, det kostar inget att lägga upp annonser på Hygglo, utan vi tar en provision när du har hyrt ut något. Mer info kring pris hittar du här.

Skapa annons på hemsidan

Gå till den här sidan för att skapa en annons. Du kan navigera dig hit vid att trycka på den gröna knappen på hemsidan där det står "Hyr ut". Är du inte inloggad vill du få besked om att logga in/registrera konto när du trycker på knappen för att publicera annons.

På hemsidan i mobil öppnar du hamburgermenyn uppe till vänster för att hitta "Hyr ut".

Skapa annons i appen

Gå till + tecknet i menyn i appen för att lägga upp en ny annons. Har du inget konto eller om du är utloggad, måste du först skapa konto/logga in för att skapa en annons.

Innehåll

När man skapar en annons på Hygglo finns det lite olika saker som du måste fylla i.

Kategori

Välj en kategori för den pryl du önskar att hyra ut. Hittar du ingen passande kategori kan du kontakta oss så hjälper vi dig hitta en bra kategori för just din pryl. Saknas kategorien kan vi då även skapa upp den. Det är endast möjligt att lägga en pryl i en kategori.

Beskrivning

Ta dig tid att skriva en utförlig beskrivning av den pryl du önskar att hyra ut. En bra beskrivning består av en tydlig rubrik och en detaljerad annonstext som innehåller den information som en hyrtagare måste veta för att ta beslut om det är rätt pryl för hens ändamål. Information så som mått, vikt och ålder kan vara bra att få med. Om det finns några begränsningar, fel eller skador måste du informera om detta.

Bilder

Lägg till bilder där din pryl synas så bra som möjligt. Vi ser att annonser med flera bilder ofte är mer populära än annonser med endast 1 bild. Vår rekommendation är att ha bilder av din pryl istället för officiella produktfoton från tillverkaren, då den som hyr önskar att se exakt den produkt som hyrs ut.

Kolla gärna in del 1 av vår uthyrarskola för mer information och tips kring beskrivning och bilder.

Utlämningsställe

Välj den plats eller platser där du har möjlighet att lämna ut prylen. Det kan till exempel vara din hemmaadress eller på jobbet. Det är viktigt att du endast anger adresser där du faktiskt kan lämna ut. När en hyrtagare skickar en hyresförfrågan ser du där vilken adress hyrtagaren önskar att hämta från. Kan du inte lämna ut prylen på den adressen just då, är det viktigt att du informerar om detta direkt innan du godkänner så att hyrtagaren kan ta ställning till om hen önskar hyra på din alternativa adress.

Mer info om detta hittar du i del 2 av uthyrarskolan.

Avbokningsvillkor

Välj avbokningsvillkor som bäst passar dig. De flesta väljer flexibel avbokningsvillkor vilket ä det bästa för den som hyr. När du väljer avbokningsvillkor vill du även kunna se en kort beskrivning av villkoren.

Pris

Vi har prisrekommendation för varje kategori. Det kan vara en bra idé att lägga sina priser kring den prisrekommendation man får upp, lägger man ut sina prylar till ett mycket högra pris kan det påverka antall hyresförfrågningar man får om man är mycket dyrare än andra uthyrare i närheten. Dock är det alltid bra att tänka på skick och varumärke när du sätter dina priser. Hyr du ut en bättre pryl än andra, kan det vara så att det ändå är värd att sätta ett lite högre pris. Pris kan alltid justeras i efterhand på dina annonser och även direkt i en hyresförfrågan innan hyrtagaren betalar.

Värde på prylen

Det sista man måsta ange när man skapar en annons är ett ungefärligt värde av den pryl som man hyr ut. Mer info om varför du ska sätta ett värde hittar du här.