Udlejerskolen, del 2 af 3

Information om vigtige funktioner såsom prisændring, rabatkoder og spærring af dage

S
Skrevet af Simone Friisbæk
Opdateret over en uge siden

Her har vi samlet nyttig information, så du som udlejer kan sætte dig ind i, hvordan Hygglo fungerer og dermed tilbyde en endnu bedre service til lejerne. Er du i tvivl om, hvordan du ændrer prisen på en lejeanmodning, eller hvordan lejeannullering fungerer? Svar på dette kan findes nedenfor!

Forlæng en lejeperiode

Per dags dato har vi desværre ingen funktion til at forlænge et løbende lejemål. For at forlænge skal lejeren sende en ny lejeanmodning for de ekstra dage. Hvis du derimod har aftalt, at lejeren kan beholde tingen en dag eller to ekstra, uden ekstra omkostninger, så behøver du ikke forlænge lejemålet. Så venter du kun til lejer har returneret lejemålet, før du markerer som returneret. (I dette tilfælde er det vigtigt, at du har markeret varen som hentet, ellers vil systemet automatisk opsige lejemålet, når lejeperioden i systemet er overstået).

Ændre pris

Du kan ændre prisen på en lejeanmodning via appen (f.eks. hvis du er kommet frem til en special pris). Så går du ind i forespørgslen og trykker på prisen. Der vil du så have mulighed for manuelt at ændre prisen. Dette påvirker ikke prisen på andre anmodninger eller selve annoncen. Prisen kan ikke ændres efter anmodning er betalt, så dette skal ske inden betaling.

Ændre dato

Fra i dag kan du som udlejer ikke selv ændre datoen for et lejemål. For at ændre datoen skal du derfor enten opsige lejemålet og derefter sende en ny anmodning eller kontakte vores support, så kan vi manuelt ændre datoen. Hvis du beslutter dig for at udskyde lejeperioden for en betalt anmodning til en senere sag uden at dette ændrer sig i vores system, vil systemet automatisk opsige lejen efter lejeperioden i systemet er overstået. Det er derfor godt, hvis der er den rigtige dato inde i systemet. Ændring af dato kan kun ske før en udlejning er gennemført.

Afhentning/tilbagelevering/dage/døgn

Leje på Hygglo opgøres i dage og ikke døgn. Dvs. at hvis du lejer en dag, forventes det at du henter og returnerer den dag. Ønsker du derimod at være fleksibel og byde på en aften, så leveringen sker tidligere, så er der ikke noget problem, da forsikringen gælder alligevel. Samme hvis du ønsker at lade lejeren beholde det lejede i en ekstra dag. Det du gør i disse tilfælde er at bruge funktionen til at markere en vare som afleveret og returneret, så begynder og slutter lejen ud fra dine markeringer. Obs. disse markeringer påvirker ikke lejeprisen.

Afbestilling/tilbagebetaling

Når en lejer har betalt, begynder fortrydelsesretten at gælde. Hvis en lejer opsiger en leje, inden den er startet, er det de fortrydelsesvilkår, du har valgt, der afgør, hvor meget lejeren får refunderet. Det resterende beløb udbetales til dig (minus vores kommission). Hvis lejer afbestiller samme dag som lejen påbegyndes / efter at lejen er påbegyndt, sker der ingen tilbagebetaling. Du får dermed betalt for lejen, som om det var sket.

Har du behov for at annullere en leje, har lejer altid ret til fuld tilbagebetaling. Det er derfor vigtigt, at du som udlejer afbestiller, så vil der altid blive sendt 100% tilbagebetaling til lejer.

For at refundere en leje, skal du indtaste den ordre, du vil annullere. På hjemmesiden på computer og mobil vil du se en stor rød knap, hvor der står "Tilbagebeta leje". I appen skal du trykke på menuen ud for beskedfeltet for at få vist en mulighed for at refundere lejen.

Bemærk! Hvis du skal betale lejeren tilbage, er det vigtigt, at du ikke markerer tingen som returneret. Gør du det, ophører lejen, og så vil det ikke længere være muligt for dig at tilbagebetale lejeren.

Bloker dage/ferietilstand

I appen under din profil finder du funktionerne "Spær dage" og "Tænd ferietilstand".

Bloker dage

Skulle du være væk eller af en eller anden grund ikke have mulighed for at leje dine ting i en bestemt periode, så husk at spærre disse dage, så ingen kan sende lejeanmodninger for de spærrede dage. Dine annoncer vil stadig være synlige på vores platform, og du kan stadig sende anmodninger for dage, der ikke er blokeret.

Slå ferietilstand til

Skal du være væk, så du ikke har din mobil tilgængelig, eller vil du droppe alarmer under en afslappende bjergvandring? Slå ferietilstand til, så modtager du ingen notifikationer, og dem, der sender forespørgsler til dig, vil vide, at du højst sandsynligt ikke svarer. Langsomme svar vil ikke påvirke din svartidsstatistik, hvis du har slået ferietilstand til.

Steder, unik annonce på hvert sted

Når du opretter en annonce, har du mulighed for at tilføje flere forskellige afhentningssteder. Alle de steder du indtaster vil så have en "separat" annonce. Når nogen søger efter din annonce, vil de kun se annoncen for den adresse, der er tættest på lejeren. Når du modtager en forespørgsel, vil du kunne se, hvilken adresse anmodningen er sendt til, så du kan tage stilling til, om du i dette tilfælde kan aflevere varen til denne adresse. Hvis du ikke kan levere fra denne adresse, skal du informere lejer om dette med oplysning om en alternativ adresse, der virker, så lejer kan vælge, om det stadig er aktuelt at leje.

Tanken med disse ekstra pladser er ikke markedsføring og bedre synlighed på platformen (ved at ramme flere ansøgere), men at man oplyser adresser, hvor man faktisk kan levere f.eks. om det er noget man sagtens kan tage med på arbejde eller lignende.

Hvordan rabatkoder fungerer

På siden https://www.hygglo.dk/codes finder du din unikke kode, som du kan dele med nære og kære. Denne kode virker på personens første leje hos Hygglo. Når nogen har brugt din kode og foretaget deres første ordre, vil du modtage et returbeløb i form af kredit til din Hygglo-konto.

Når du udleverer din rabatkode, eller hvis en lejer siger, at han/hun har en kode, som han/hun vil bruge, kan du med fordel informere om, hvordan koderne er registreret. De skal registreres på samme side, som hvor du fandt din kode: https://www.hygglo.dk/codes. Koden indtastes i kodefeltet og brugeren trykker brug. Herefter opdateres lejers saldo på hendes Hygglo-konto. Når lejeren så betaler for sin næste husleje, betales lejen automatisk med indestående på kontoen og eventuelt resterende beløb betales med kort.