At leje
Generel information
Sådan fungerer Hygglo, når du vil leje

Trin for trin guide, der gennemgår, hvordan Hygglo fungerer, når du lejer

S
Skrevet af Simone Friisbæk
Opdateret over en uge siden
  1. Søg på det du ønsker at leje i søgefeltet på hjemmesiden. Vi anbefaler, at du indtaster det sted, du ønsker at leje i nærheden af. Derefter sorteres søgeresultatet efter afstand til dit valgte sted. Det vil sige, at de første annoncer, der vises i søgeresultaterne, er dem, der er tættest på dig. Jo længere nede i søgeresultatet du scroller, jo længere væk er lejeobjektet.

2. Du kommer ind på annoncen ved at klikke på billedet i søgeresultatet. Inde i selve annoncen finder du en mere detaljeret beskrivelse af lejeobjektet, information om pris, udlejer og afbestillingsvilkår (vi anbefaler, at du sætter dig ind i vilkårene inden du booker) og en kalender (hvis du er på din mobil klik på "Se ledige datoer" for at få kalenderen frem, og klik på knappen "Foretag en anmodning" i appen). I kalenderen kan du vælge de dage, du ønsker at leje, ved først at vælge den første dag i lejeperioden og derefter vælge den sidste dag. Så vælges hele perioden automatisk og du ser hvad lejeprisen for hele perioden er.

Hos Hygglo lejer du pr. dag, ikke døgn eller timer. Ønsker du at afhente lejeobjektet en lørdag og returnere det på en søndag, så er det to dage, uanset hvor mange timer du reelt har haft lejeobjektet. Det er dog helt OK fra Hygglo's side at hente tingene aftenen før lejeperioden eller aflevere det næste morgen, det aftaler du med udlejer.

3. Når du har markeret den ønskede lejeperiode, er det tid til at sende en lejeanmodning til udlejer. Tryk på den grønne knap, der siger "Send anmodning". Hvis du er ny hos Hygglo eller logget ud, vil du se en boks, der beder dig om at logge ind eller registrere dig. Begge dele sker via MitID. Hvis du allerede har en konto og er logget ind, vil du se en boks, der bekræfter, at anmodningen er sendt.

4. Når anmodningen er sendt, havner du automatisk inde i anmodningen på din Hygglo-konto. Vi anbefaler at sende en besked til udlejer her, da vi ser, at det øger chancerne for et hurtigt og positivt svar.

Hvis du har specifikke spørgsmål om udlejningstingen og ønsker at kontakte udlejer, inden du sender en lejeanmodning, kan du gøre det fra annoncen. I annoncen vil du se en grøn knap med "Send besked". Bruger du Hygglo i din mobil, er det en rund grøn knap med et papirfly-ikon. I appen finder du en knap, hvor der står "Chat med udlejer". Du skal have en konto for at sende en besked.

5. Nu er det op til udlejer at svare på din lejeanmodning. Dette kan gøres ved at sende en besked, acceptere eller afvise anmodningen. Hvis udlejer afslår anmodningen, er der ikke mere du skal gøre med den pågældende anmodning, den arkiveres automatisk. Hvis udlejer accepterer din lejeanmodning, betyder det, at du kan leje genstanden i den ønskede periode. Uanset hvad udlejer svarer på din lejeanmodning, får du besked enten i appen eller via SMS.

Det er fint at sende flere lejehenvendelser til forskellige udlejere. Du forpligter dig ikke til noget ved at sende en forespørgsel, men det øger dine chancer for et hurtigt og positivt svar ved at sende flere forespørgsler.

6. Når anmodningen er godkendt, er næste skridt at betale for lejen. Det er betalingen, der anmoder om en reservation, og det er ved betalingen, at afbestillingsvilkårerne træder i kraft. Du vil også have adgang til yderligere kontaktoplysninger til udlejer efter betaling og den præcise adresse, hvor genstanden er placeret. For at betale skal du gå til forespørgslen på din konto. På nuværende tidspunkt er det kun muligt at betale med kort hos Hygglo.

7. Aftal detaljer som tid for afhentning og returnering med udlejer, hvis dette ikke allerede er gjort.

8. Hente den lejede genstand. Det sker normalt hjemme hos udlejer, men I kan også aftale aflevering et andet sted. Vi anbefaler, at I sammen går udlejningstingene igennem og fastsætter et tidspunkt for returnering, hvis dette ikke allerede er besluttet.

Når du lejer, er det vigtigt at behandle udlejningstingene omhyggeligt og passe på det, du har lejet. Skulle der ske uheld i lejeperioden, er der en forsikring, der dækker skader på den lejede genstand. Kontakt udlejer i en sådan situation hurtigst muligt.

9. Returnering af lejeudstyr til aftalt tid. Skulle der ske noget, der gør det umuligt for dig at komme til det aftalte tidspunkt, anbefaler vi, at du kontakter udlejer hurtigst muligt for at aftale et nyt tidspunkt. Du behøver ikke gøre noget for aktivt at afslutte lejeperioden i Hygglo, dette sker enten automatisk efter lejeperiodens udløb eller når udlejer markerer genstanden som returneret.

Ønsker du at forlænge lejeperioden, så send en ny anmodning til udlejer for at se, om det er i orden at forlænge lejen.

10. Det sidste trin er at afgive en anmeldelse.